miércoles, 25 de octubre de 2017

Des d'este cap de setmana Cervesa Turia Märzen al Naraniga



Ja teniem ganes de presentar-vos la nova birra per a esta temporada al Naraniga Gastromusic. Es tracta de la Cerveza Turia Märzen i per donara-la a conèixer la teniu un preu molt especial.
Recuperem la tradició de la desapareguda Turia Märzen.

A la primavera del 1935 un grup de valencians aficionats a la cervesa va decidir muntar la seva pròpia fàbrica, al cor de València, sota el nom de Cerveses El Turia, en clar homenatge al riu del mateix nom que discorre per la ciutat per acabar desembocant a la Mediterrània.
Es tractava d'una cervesa d'estil märzenbier, molt típica de Baviera on s'elaborava aquest tipus durant la primavera (concretament març, d’on ve el nom) i es deixava madurar durant l'estiu per ser consumida durant els festivals de la cervesa postestival, com per exemple el famós Oktoberfest.
La Túria Märzen tenia un fort caracter local, el logotip comercial rendia tribut a la seva ciutat d'origen, mostrant-se en les etiquetes de les seves ampolles una imatge de les Torres de Serrans, una de les dotze portes de l'antiga muralla de la ciutat, justament, enfront de l'antic llit del riu Túria.
No va trigar a convertir-se en una de les begudes favorites entre els valencians que sentien el producte com una cosa molt seva. Però, lamentablement, el poder econòmic de les grans cerveseres nacionals i internacionals van fer que les cervesa fabricada per El Túria acabessin desapareixent de mica en mica del mercat i només la Túria Märzen va aconseguir sobreviure en alguns bars de la ciutat i sempre en barril.
Així, aquella Túria Märzen aviat es va convertir en només un record dels més grans del lloc que la enaltien com una cervesa mítica, potser més per enyorança que per qualitat real de la mateixa. I així fins a 2013, quan es va rellançar la cervesa valenciana per excel·lència en el seu antic format d'ampolla de terç i un etiquetatge molt renovat i modern, tot i conservant les Torres de Serrans com a símbol.
Tot i els canvis inherents al pas del temps, l'actual Túria Märzen segueix sent fidel al seu estil original, una märzenbier o cervesa d'estil Oktoberfest. El seu color ambre tirant a vermellós es deu a l'ús de maltes torrades, que a més d'aportar-li el seu color característic li donen la seva intensitat aromàtica, caràcter i escuma persistent . En boca destaca per estructura i equilibri, caràcter torrat amb notes cítriques i una bona frescor. Sense ser una cervesa extremadament forta en sabor ni contingut alcohòlic (5,6%).
En definitiva, una cervesa d'excel·lent qualitat que val la pena provar ... una i altra vegada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario